Award Winning Hanging Villa Residential House

Tonny Wirawan Suriadjaja Demonstrates The Hanging Villa Residential House

Tonny Wirawan Suriadjaja, the architect of the displayed work Hanging Villa - Residential House by Tonny Wirawan Suriadjaja explicates, The project is to design a villa at the mountain side, surrounded by deep valleys and forest conservatory in Bandung. The building mass comes from the idea of stacking boxes which are rotated 270 degree to allow users to have different experience in different room and have almost 270 degree view to surrounding valleys. The building is oriented to take the full advantage of the sun position and perpendicular to the wind direction to maximize the wind to enter the building while the extensive use of glass openings allow natural cross ventilation and maximize natural light to enter the building..

Award Winning Hanging Villa Residential House Images:

VIA: http://competition.adesignaward.com/design.php?ID=72045

End of the article, click here to go back to previous page, or alternatively go back to Curate Design homepage.

Design Award
Copyright © 2010 - 2019 Curate Design - curatedesign.com - All Articles